Landnummer Suriname

Bellen naar het buitenland is niet altijd kinderspel. Een mobiel nummer is normaal gesproken geen probleem, tenminste als je de tarieven checkt, maar een vaste lijn kan dat wel zijn. Om een dergelijk nummer in het buitenland te bereiken heb je immers de landcode van het land in kwestie nodig. Wil je Suriname bellen dan heb je dus het landnummer of de landcode van Suriname nodig.

Het juiste landnummer van Suriname

Door het intoetsen van het juiste landnummer geef je eigenlijk aan dat je naar Suriname wenst te bellen. Daarbij komt nog dat je voor het landnummer de juiste exit code van jouw locatie moet geven. Voor Nederland en België is dat gelukkig vrij gemakkelijk: de exit code hier is 00. Dat is overigens in de meeste landen ook

Landnummer Suriname
De vlag van Suriname

het geval. Om het landnummer op te zoeken kan je verschillende termen gebruiken die stuk voor stuk synoniemen zijn.

Zo zijn landnummer, landcode en zelfs netnummer synoniemen die de juiste cijfercombinatie geven. Voor Suriname is die code 00597 of +597. Een buitenlands nummer wordt altijd weergegeven met een plusteken, gevolgd door het netnummer en uiteindelijk het telefoonnummer zelf. Dit plusteken staat voor de exit code en is dus 00.

Om een simpel voorbeeld te geven als je bijvoorbeeld wilt bellen naar het nummer 12345678 dan dien je voor Suriname het volgend nummer in te tikken: 00597 123456789. Om het nog eens duidelijk te maken: dit is enkel en alleen het geval bij een vaste lijn. Voor een mobiel nummer heb je genoeg aan het telefoonnummer zelf.

Landcode Suriname

De landcode van Suriname is eigenlijk een synoniem voor het landnummer. Het kan echter ook wijzen op internationale afspraken omtrent het land. Zo is de 2-letterige landcode SR en de 3-letterige landcode SUR. In cijfers is de code 740 en de ISO-code is ISO 3166-2:SR. Wil je op het internet een website van Suriname bereiken dan tik je .sr in. Bij vliegtuigen is de landcode PZ en voor voertuigen SME. Zo weet iedereen meteen duidelijk waar al deze zaken vandaan komen.

Netnummer Suriname

Het netnummer van Suriname is ook een alternatieve manier om landnummer op te zoeken. Het netnummer wordt soms echter ook gebruikt om het lokale telefoonnummer aan te duiden. Bovendien is het ook zo dat elke regio binnen een bepaald land zijn eigen netnummer heeft. Dit nummer zit gelukkig al vervat in het gewone telefoonnummer en hoef je dus niet speciaal op te zoeken.

Meer:

Plaats een reactie